POGOJI REZERVACIJSKE PLATFORME

Splošni pogoji rezervacijskega sistema

Splošni pogoji poslovanja rezervacijskega sistema Kavarne Panorama so sestavljeni na podlagi Zakonov o varstvu potrošnikov (ZVPot), predlogi GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanja in komunikacijo.

Definicija pojmov:

Ptica Fantazija d.o.o. (je ponudnik)
Pogodba (na spletu označena kot SPLOŠNI POGOJI; dokument, ki določa odnos med ponudnikom in potrošnikom)
Potrošnik (v nadaljevanju kupec, stranka, najemnik ali uporabnik; je fizična/pravna oseba, ki uporablja, kupuje ali posluje s spletnim mestom in ali fizičnim zastopnikom rezervacijskega sistema)
Kupoprodajna pogodba (v nadaljevanju naročilo ali rezervacija)

Ptica Fantazije d.o.o. je ponudnik storitev (rezervacija miz, najem športnih rekvizitov) na območju Kavarne Panorama.

Z rezervacijsko platformo  upravlja:

Podjetje: Ptica Fantazije, d.o.o.

V tej pogodbi se navedejo vse pomembne informacije o delovanju same platforme, proces rezervacije, odnosi med ponudnikom in potrošnikom, vsa pravna opozorila ter pravice in dolžnosti.

Informacije

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
bistvene specifikacije rezervacije,
razpoložljivost rezervacije,
pogoje uporabe,
vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davek,
način plačila,
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.

Pravno opozorilo

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O spremembah bo obveščal na način, ki se ponudniku zdi primeren, zato je priporočljivo spremljati spletišče. Splošni pogoji so vedno dostopni pod rubriko splošni pogoji uporabe rezervacijske platforme.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko razpoložljivost miz in športnih rekvizitov spremeni tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na rezervacijskem sistemu. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah na primeren način in mu omogočil odstop od rezervacije.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k tajnosti osebnih podatkov in podatkov o rezervacijah. Ponudnik pridobi osebne podatke preko obrazcev, katere uporabnik izpolni ob rezervaciji in plačilu. Z zakonom o varovanja osebnih podatkov (ZVOP) vam je zagotovljeno, da vaši osebni podatki ne bodo posredovani tretji nepooblaščeni osebi.

Osebni podatki uporabnikov (ime, priimek, kontaktna telefonska številka, naslov plačnika, ipd.) se uporabljajo izključno za potrebe rezervacije in plačila (ponudbe, računi ipd.) in za ostalo komunikacijo. Po izpolnitvi rezervacije se hranijo samo še podatki v zvezi s posamezno rezervacijo, do katerih ima dostop le ponudnik.

Ponudnik upravlja z vašimi osebnimi podatki za obdobje 6 mesecev, imate pa pravico, da pisno ali preko telefona zahtevate preklic uporabe osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ali trajen izbris le teh.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Način plačila

Ponudnik ponuja naslednje metode plačila:

– kartično plačilo (preko sistema Stripe)

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papirju), z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa. Način plačila uporabnik izbere v zadnjem koraku naročila.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, ter odposlana na kupčev e-naslov.

Cene

Vse cene v ponudnikovi rezervacijski platformi so v € in vsebujejo DDV. Cene so veljavne do oddaje in plačila naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko potrošnik sprejme Splošne pogoje rezervacijske platforme z obveznostjo plačila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da odstopa od pogodbe v roku dveh najkasneje 24 ur pred pričetkom termina rezervacije, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Ponudnik ima pravico povrniti vsa prejeta sredstva v najkasneje (14) štirinajstih dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe, izpolnite obrazec za odstop od pogodbe in ga pošljite na e-naslov info@kavarnapanorama.si Nudimo vam tudi možnost, da nas pokličete na kontaktno številko, katera je objavljena na ponudnikovi strani pod kontakti in vam ga pomagamo izpolniti.

Spori in pritožbe

Pritožbe ali spore ponudnik rešuje v najkrajšem možnem času ter v obojestransko zadovoljstvo.
Vašo pritožbo nam lahko pošljete E-mail: info@kavarnapanorama.si

Smo mnenja, da so naše stranke in sledilci na prvem mestu. Zato se trudimo vse spore, nepravilnosti in nevšečnosti odpravit takoj in vam ugodno.

V primeru spora, ki ga ni možno rešiti izven sodno, je za rešitev le-tega pristojno sodišče.

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Avtorske pravice

Rezervacijska platforma Kavarna Panorama je v lasti podjetja Ptica Fantazije d.o.o. Vse pravice pridržane.

Multimedijske vsebine, ki so objavljene in deljene na spletnem mestu www.kavarnapanorama.si, so last Ptica Fantazije d.o.o., ali tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje vsebin iz spletnega mesta dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika vsebine.

Scroll to Top